dimecres, 3 d’octubre del 2012





Servei de logopedia amb objectiu de donar resposta el més aviat possible a les dificultats transitòries o permanents tant dels nins/es d'infantil com de primària. La meva intervenció, com a logopeda, es planteja per nins i nines amb problemes cognitius, psicoafectius de lectoescriptura, d'atenció o que per qualsevol motiu on presenti un retràs evolutiu.

A qui va dirigit


Está adreçada a tots el nins i nines de l'escola que tenen dificultats per comunicar-se i comprendre i utilitzar de forma correcta el llenguatge oral i escrit.


Què treballem


Treballem diferents aspectes que van des de l'articulació i discriminació de fonemes fins a la utilització de sistemes de comunicació alternativ

Concretament abordem els trastorns següents:
  • Retard del llenguatge.
  • Dificultats de comprensió i d'expressió.
  • Dificultats de comunicació.
  • Sordesa i hipoacúsia.
  • Dany cerebral. Afàsies.
  • Trastorns de la parla. Dislàlies.
  • Trastorns del llenguatge escrit (retard de la lectoescriptura, dislèxia, disgrafia, disortografia)
Diagnòstic i intervenció
    A partir d'una valoració diagnòstica completa del nin/a es realitza una programació individual i personalitzada que s'ajusta a les seves necessitats i problemàtica.

    Les sessions generalment són individuals o en petits grups, tenen una durada de 45 minuts o més amb una freqaúència d'una o més sessions setmanal en funció de cada cas particular.

    Al llarg del procés d'aprenentatge comunicatiu i lingüístic realitzem reunions periòdiques amb el tutor i els professionals que l'atenen per realitzar un seguiment més acurat de l'alumne en concret, així aquest pot generalitzar i utilitzar els aprenentatges adquirits fora de l'àmbit concret de les sessions de Logopèdia i així, evolucionar de forma positiva en tots els àmbits de la seva vida diària.




    Cap comentari:

    Publica un comentari a l'entrada